Шматочок хліба
Шматочок хліба, кинутий недбало,
Лежить у мене прямо на путі,
Мабуть, той кусень хоче, щоб згадали,
Яке він має значення в житті...
Він був в руках знесилених спасінням...
Хіба забути можна ту ціну
Прийдешнім і майбутнім поколінням?
Пригадуємо голод, як війну,
Яка велася владними з народом.
І не з чужим -(як страшно!) зі своїм!
Що прихвосневі? Виконав роботу -
І все одно, чи їв ти, чи не їв,
І все одно, що завтра будеш їсти:
Чи перетреш, голодний, на муку,
Зірвавши з дерева, якесь засохле листя,
Чи землю гризтемеш. Народе, на віку
Ти все пізнав:приниження і голод,
Ти бачив кров, запечену в боях,
Тебе штурляли, кидали додолу,
Зневіру в серце сіяли і страх,
Та українське знищити несила,
Воно крізь війни й голод проросте,
Бо нас природа вічними створила
Не вбити в людях істинно святе!
Шматочок хліба, кинутий недбало,
Лежить у мене прямо на путі,
О, як той кусень хоче, щоб згадали,
Яке він має значення в житті...
Додав: korobova (23.11.2017)
| Автор: © Світлана Коробова
Розміщено на сторінці : Відеовірші
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1474 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 12
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА