Коли світило в небі догорає, Вона на себе чорне одягає Та серед гір залазить на рівнину І там свою спокутує провину. Вночі ніхто страждань її не чує, Лиш ніч-сестриця біль її відчує, Бува, заплаче з рідною сестрою І зливи краплі потечуть сльозою. А жінка в чорнім з ночі до світання Шепоче Богу про життя й кохання, І чорні пасма, вкриті сивиною Він причастить свяченою водою. Юрба прогнала грішницю нещасну, Таку жахливу і таку прекрасну, Тепер гірська вершина її дім, Бо іншим не потрібна вона всім. Її душа блукаючої долі Зазнала смутку і невдач доволі, Та серед гір, де вічно так пречисто, Вона засяє ніжно, як намисто. Коли вночі стає довкола тихо, Вона зорі розкаже своє лихо, Для неї справа ця давно щоденна, Адже вона повік твоя стражденна.
Цікавий вірш, правда склалось враження, що строфи дещо схожі між собою, може рима? Не знаю. Я в цьому не сильний. Крім того це тільки моя думка. Та загалом, мені сподобалось.)
Мені дуже сподобався вірш. Така глибока тема розкрита прекрасно. Відчуваються жахливі переживання нещасної жінки. Та якось не красять вірш дієслівні рими в перших строфах і закінчення. Якщо це справа для неї, то і стражденна не твоя, а своя, а може це описка?Молодець! Успіху!
так, але з другого боку ніхто не знає через що вона страждає.. твоя може бути і якогось чоловіка... тому, на мою думку, краще все ж з маленької букви.. але все-одно дякую за те, що уважно читаєте мої вірші)
Таки й справді- пережито і вистраждано. Для мене образ ліричої героїні, виглядає наче зібраний образ. Я собі тут вбачаю не просто жінку, але і втілення України, і Чорнобиля, і одурену нашу політичну ситуацію, що склалася останнім часом.... Можливо троху різонув слух оцей образ "Та серед гір ЗАЛАЗИТь на рівнину І там свою спокутує провину." мОЖЛИВО, ВИ ТУТ, іВАНЕ ТАК ЗАДУМАЛИ, МОЖЛИВО ПІД ТИМ ЩОСь І ПРИХОВУЄТьСЯ, АЛЕ ХОЧЕТьСЯ ЯКОГОСь ТАКОГО СЛОВА....НУ... НАПРИКЛАД: ВИХОДИТь НА РІВНИНУ.... чи: долає гори, сходить на рівнину...Як ви на це?
спасибі,Роксолано.Відчувається,що Ви не просто пройшлись очима по віршу,а вникнулись.Це якраз те,про що я писав у одному з попередніх коментарів - образ неоднозначний,тому і твір не треба сприймати однозначно(коли пояснював,чому саме "твоя стражденна"). до речі, виходить на рівнину звучить ще краще)
і розкрию трохи карти,розвію тіні..) цей вірш насправді я написав про свою тітку і присвячую їй.Просто мене вразило те,наскільки вона вірить в Бога та ті труднощі,які випали на її долю.. але зараз в неї все добре,є чоловік,добре заробляють,щасливі разом..Але не завжди так буо..)
ось так-от)
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")