*****
Клекочуть Бистриці у зливах,
Стоять Карпати на сторожі,
Радіє світ - у нім з’явилось
Дитя небес, маленьке диво,
Безцінний нам дарунок Божий.
Аж крига вся на серці тане,
Як споглядаєм на синочка:
Рум’яні щічки, лик коханий,
Небес глибини в рідних очках…
Яке ж дитя це довгождане!
Він щось співає в колисоньці,
Чудні вигадує сонати,
Цілує ніжно промінь сонця,
Що проникає крізь віконце,
Він вміє… янголам всміхатись.
Які хрести тебе чекають? -
Ми ще не знаєм, любий сину.
Хай дух твій буде, наче камінь,
Хай шлях твій стелиться зірками,
Душа сіяє, мов перлина!
Бог сотворив для тебе все це –
Світ незбагнений, повен чарів,
Вдихнув любов в тендітне серце,
Відкрив всі навстіж долі дверці…
Міцній, нащадку наш мольфарів!
|