У лісі під ялинкою,
Прикрився жук стеблинкою,
Тепленько йому, спить.
А зверху павутинкою,
Павук, немов драбинкою,
Поснідати спішить.
Тихенько свої ниточки,
Сплітає в густе ситечко,
Щоб жук не зміг втекти,
Та жук почув, прокинувся,
Прожогом у бік кинувся,
Чкурнув поміж гілки.
Голодний, злий, нахмурений,
Сидів павук зажурений,
Поживу не зловив,
Жучок хвалився швидкістю,
Своєю винахідністю,
Як павука здурив!
|