Бідний дощик заблукав
Не ту землю поливав.
Дріботів десь за морями,
За високими горами,
Там, де й так води багато,
У воді дерева й хати.
— Огірочки й бурячки,
І капуста, й кабачки
Дуже-дуже хочуть пити,
Час рослинки вже полити!
Милий дощичку тепленький,
Вмий водичкою земельку!
Сохне у ярку ставок,
Не тече туди струмок.
Зморені від спраги звірі,
Скрізь пилюка на подвір’ї.
Квіти сохнуть і листочки,
Груші, яблуні в садочку…
Грім почув, загуркотів,
Дощик враз залопотів.
Рясно ллє з долонь хмаринка
Теплі крапельки-перлинки.
Засурмили сад і гай:
— Добрий буде урожай!
20. 07. 2018 р.
Світлина з інтернету
|