На червону полуницю
Сів один червоний бедрик,
І танцює, і гордиться, -
В нього теж червоний светрик...
У оранжевій сорочці
Апельсин і мандарин,
Вони браві, смачні хлопці,
І оранжеві зі всіх сторін...
Пожовтів банан на сонці,
Пахне жовта динька медом,
І синичка на долоньці
З жовтим стрибає передом...
Зелений в полі огірочок,
Кавун зелений і горох,
Зелений у гаю дубочок,
І зеленавий в лісі мох...
Блакитне небо наді мною,
У прапорі у нас блакить,
І озеро з блакитною водою,
Волошка у блакиті полонить...
Папуга синій, наче мрія,
У нього сині, навіть лапки,
Він не летить у синій вирій,
І дзьобом ставить сині крапки...
Лаванда і бузок, фіалка -
Буяють фіолетовою мастю,
Від мами баклажани з малку,
Мов фіолетовеє щастя...
Малюється легесенько віршами,
За столиком з маленького кріселка,
Під ніжний голос тата й мами
Чарівна, радісна веселка...
|