Горобці, горобчики,
Галасливі хлопчики,
На галузочці сидять,
Про новини гомонять:
"З глузду з"їхав наш сусід,
Цей старий, нахальний кіт.
Каже: "М"ясо горобця
Гірше, ніж у кабанця.
Не смакують горобці.
Стережіться, кабанці!"
Ця остання новина
Для пернатих - дивина.
Це нечувано, щоб кіт
Кабанців їв на обід!
Не второпаєш ніяк:
Дурень кіт наш чи маньяк?
Може, він вже супермен,
Чи уславлений спортсмен?
Хоббі - ловля кабанця?
Дуже дивна справа ця.
Мабуть, всі коти тепер
Інших вивчились манер,
Хочуть жити сотню літ,
Горобцям не чинять бід,
П"ють лише джерельну воду
І харчуються з городу.
Дивувались горобці,
Бешкетливі молодці.
Затуманився їм світ:
Ворог їм чи друг сусід?
Як вести себе тепер?
Краще б клятий кіт помер,
Голови їм не дурив,
Казна-що не говорив!
Що тут думать, що гадать?
Горобці, знай, цвірінчать,
Пильність втратили вони.
Без об"явлення війни
Кіт зібрався нападать,
Горобця за хвостик "хвать".
Згинув бідний горобець.
Тут і баєчці кінець.
Мораль:
Горобці, горобчики,
Пустотливі хлопчики,
Вам пораду щиру дам.
Ви не вірте тим котам,
Що " лапшу на вуха" вам
Звикли вішать тут і там.
Як відкриється обман,
Вам - кінець, а кіт - вже пан.
Гарний дитячий віршик , читається легко , ніби розслабляє ...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")