У груди бився півень сміло:
- За вас порву я горло й тіло!
Хай знають, чують правди соло,
Мою відвагу, силу й голос!
Обрали півня в раду двору,
Він старшим став на хлів й комору.
Чомусь раптово стишив голос.
Співа ліниво, навіть кволо.
Отак усі, хто вліз у Раду,
Тепер пани, бо мають владу.
Продали голос свій відкрито.
Живуть безбідно, легко й сито.
|