Ой цвіте на Україні красне літо Ой збирають чорноброві в гаю квіти, В’яжуть стрічку й квіточку в стіжок, Щоб до танцю вбратись в оберіг –…( вінок)
Щоб було здоров’я, була сила, Цвіт її не в’яне, бронзовіє. Серед квітів справжній характерник. У вінок вплітається…(безсмертник).
Куди вітер занесе, Приживеться там й цвіте. Нескоримий дух у ній Зветься квітка … (деревій).
Зеленшовком і зимою, й літом в’ється, Про життя та квітка знає і безсмертя. Синім цвітом оживить сумний затінок, У віночку бавиться … (барвінок).
Щоб складалась материнська доля, Квітнуть навесні сади плодові. Щоби дітки були гарні і міцні, В цвіт рожевий вбрались. (яблуні).
Цвіте білим навесні, а на осінь китиці червоні, Щоб була краса дівоча, була врода. Незрівнянно гарна, як наша країна, Заплітають у віночок оберіг… (калину)
Що би відданість була в любові Є чар-зілля у дівочому вінкові. Щоб душа і думка були чисті, Зацвітав жовтенький, духмяний … (любисток).
Ой у полі синіють кокошки, Квіти ті неначе неба трошки. Від лихої бережуть ворожки, Вплетені на вірність у вінок …(волошки).
А ще у віночку квітка є – довіра, Вона має сонце всередині. В неї чисті, білі пелюсточки - свашки, Про дівочу долю розповість … (ромашка).
Всім квіткам вона княжна. Дивовижна, запашна. Хто не вірить і байдужий Вразить того шипом …(ружа, троянда).
Батька хату осява, Струнка, байхова барва. Щоб надія не в’яла, Квітне роду берегиня …(мальва).
А ця квітка як троянда виглядє Та не колить бо шипів не має, Щоб була любов, була гармонія, У дівочому віночку виграє …(півонія).
На зелені вуса сів джміль, Тай заплів усе всуціль, То на розум, на гнучкий В’ється …(хміль).
Наче крові каплі в полі, Тих хто воював за долю. Квітка та печалі знак, Символ смутку…(мак).
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")