Баламут, великий спрут, Розкрив щуп парашут. Із засідки визирає, Ще й привабливо моргає. Рибкам, крабам і медузам, Ось, така він, підлабуза.
Під водичкою тюлень, Ловить рибку цілий день. Як поїсти – виринає, Й гучно ластами – плескає.
І у морі,й в океані, На великій глибині, Темно й холодно мені. Величезний ротик маю, Що, потвора – теж я, знаю Ще, похожа й на вугра, Отака, морська мара. Удав рибка це сказала, Дракончика в ківш піймала.
Морська пташка – фрегат Ловить рибку наздогад. А, коли вона піймає, Десять раз ще підкидає. Щоб до ситу ласувати, Варто знову, упіймати.
Усі мене цураються, Бояться, не граються. Хвостик маю, ніби скальп, Хірург – риба, моя знать.
Тато всіх своїх діток, Запихає швидко в рот. Небезпека як минає, Цихлідочків, випускає.
Більше сто років живе, Вправно в морі пропливе. Щоб не бути комизою, – Черепаха, Носить хатку за собою.
Шилоклювка – морська птиця, Їй відходити від моря, Не належить, не годиться. У неї ноги скороходи, Спритно плаває в воді, Ладкає вміло бутерброди, У прибережній заводі.
Мене, море розплескало, Хобот-рильце смішне дало. Плавнички – дали вітри, А веселка – кольори. Між коралами шмигаю Щетинозубчиків – скликаю.
Один люблю я мандрувати, І лабіринтами кружляти. На спині є, стоп сигнал, Ти не пливи в мій океан. Морський юнкер – дивак, Для родини – він добряк.
Хто, у морі й в океані, Де, найбільша глибина, У жовтім сплющенім жупані Прижимається до дна? Оченята, як бусинки, Лиш, на верхній стороні, Язики, рибні смішинки, Морським царством визнані.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2204 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")