Акровірш « Вгадай ім'я! » Талановита він людина, Агломерат місткого слова. Розумна у батьків дитина, Аматор гомінкої мови. Сидить в зеленому садочку; Гримить, дощить, чи сонце гріє, Рівненько в кожному рядочку ОпИсує красу та мріє, Говорить із Дніпром і степом, Оспівує вкраїнську вроду, Рішучим буквенним галопом Охороня живу природу. Ворожість - не його життя: сИрітство в ньому – чорний колір, Чи треба хлопцю те буття, Шорстке, неначе панський комір. Ефект тривалості людини, Виходить, дана Божа воля – Чинити опір злій годині – Ефектна героїчна доля. Немає тих, хто не впізнає: Кобзар – не Днесь, не Симоненко. Отож давайте, називаєм - Тарас Григорович Шевченко.
|