(текст до пісні)
Де ж, синочки-голубочки,
Ви позагубились? –
Тільки крихітки-горбочки
Могил полишились.
Та в таких краях далеких,
Що і не дістатись,
З тих країв летять лелеки,
Та як
допитатись,
Яким зіллям, яким квітом
Поросли горбочки.
Вони ж з вас бо, мої діти –
Любі голубочки!
ПРИСПІВ:
Синочки, Синочки! Я батечко ваш,
А матінка ваша пішла слід за вами…
Шматочок землі необробленний наш
Самими лише зароста бур’янами.
Навіщо ті землі були вам чужі?
Невже ж у своїй не знайшлось би куточка.
Навіщо, я батечко, вас пережив?
Скажіть ви, синочки мої, голубочки?..
Ой, синочки-голубочки!
Знов весна навколо,
А у мене в цілім світі,
Немає нікого.
Ой, сумую я, синочки!
Гірко мені, гірко,
Зеленіють по горбочках
Верболозів гілки..
Всі веселі, всі щасливі,
Гуляють, співають,
А зі мною одна туга
До столу сідає.
ПРИСПІВ:
Чом вам вдома не сиділось,
Із батьками разом?
Як ви, любі опинились,
У тому спецназі?
Нащо вам було за гроші
Іти воювати,
Вщент краї чужі пустошить -
Ранню смерть приймати?
Все без вас мені не миле,
Усе ні до чого.
Все навкруг мене обсіла
Туги хмара чорна.
ПРИСПІВ:
Ой, синочки, голубочки!
Нащо мені жити?
Сиджу вранці у садочку
І
чую як діти,
Із батьками розмовляють
Йдуть до школи вчитись
Де ж ви, де? в чужинськім краї
Вас не роздивитись.
Тільки горе із бідою
Слізьми рясно линуть
Піду собі за водою
Та десь і загину.
ПРИСПІВ:
ОДИН З ДАВНІХ ВАРІАНТІВ
2-ий і 3-ій
куплети
Де ж,
синочки-голубочки,
Шукатиму втіхи?
Дзеленчать
струмки-дзвіночки,
А всюди так
тихо!..
І таке яскраве
сонце
Вийшло поза
хмари,
Що у чорній
ополонці
Спалахи-заграви.
Я дивлюсь у чорну
воду,
Слухаю струмочки.
Де ж шукатиму я
броду,
Любі голубочки?..
ПРИСПІВ:
Де ж,
синочки-голубочки,
Мені з вами
стрітись? –
Чи, поринувши в
струмочки,
Із водою злитись?
Чи поринувши за
хмари,
Злитися із небом?
Моє серце бідне
марить –
Нам стрітися
треба!..
Ані в воду, ані в
небо
Мабуть не порину,
А піду блукати
степом,
Та десь і загину.
ПРИСПІВ ВІД ІМЕНІ
МАТЕРІ
(для жіночого
виконання)
Синочки, синочки!
Я матінка ваша,
А батечко з горя
пішов слід за вами.
Діляночка поля
незорана наша
Самими лише
пороста бур’янами.
Навіщо ті землі були вам
чужі,
Невже б у свой не
знайлось би куточка,
Що діяти в світі
самотній, скажіть…
Скажіть ви синочки мої,
голубочки
2002-2012
|