Війна закінчиться, бо війни не бувають вічними, але питання в тому, як довго вона триватиме, і з яким результатом закінчиться? Кожна війна залишає по собі невиліковні рани, як от остання, хоч воювали, ніби з одним ворогом... Сімдесят років братньої опіки і Україна обрусіла вщент і російськомовні тепер претендують на особливі права.
Дякую п. Катерино, за коментар. Звісно, війна колись закінчиться. Результати відомі, Ви про них написали: це каліки, сироти, вдови, страшні психологічні травми. Про наслідки війни дуже добре написав Еріх Марія Ремарк у своєму творі "На Западном фронте без перемен". За силою розкриття фатальних наслідків війни цьому твору немає рівних. Чи читали цей роман ті, хто разв'язали війну на Донбасі? А скільки таких військових конфліктів на всій земній кулі? Що робиться взагалі? Людям набридло жити в мирі?
***Обрусіння України пов'язане з переселенням росіян на українські землі. Все це робилося спеціально. Ще й зараз молоді люди з сільських шкіл, які навчаються у ВНЗ, соромляться говорити українською мовою, одразу говорять "па-руськи".
***За російськомовних я не згодна з Вами. На особливі права претендують ті, хто хочуть розірвати Україну. Є російськомовні патріоти України, і є україномовні сепаратисти. От і все.
***А відповідь п. Магді писала так, щоб хоч якось розраяти її біду...
Чудовий дует, Надя! Пані Магду пам'ятаю добре... Така собі щира українка з Донбасу... Важко там таким... А війна, як каже Олексій Орестович, може ще тривати не один рік... Він порівнює Україну з Ізраїлем, котрий приречений воювати з арабами вже багато десятиліть поспіль. Ну... Побачимо, чи так воно буде, чи не зовсім...
Не пощастило Магді виїхати з окупованої терористами територіі Донбасу. Донька встигла виїхати до Києва, а Магда залишилася з чоловіком у Макіївці, тому що була прикута до ліжка її тяжко хвора свекруха. Не знаю, як у неї все склалося... Тому і відповідь їй написала в таких оптимістичних фарбах, прекрасно розуміючи, що світле майбутнє буде ще не скоро. Але воно буде обов'язково!
***Війна ще триватиме довго. Все вказує на це. Прикро, але ми тут абсолютно безсилі. Не можемо щось змінити. Залишається лише підтримувати бійців і чекати на перемогу.
П. Лесю, я просто переконана в тому, що буде саме так. І вірю в це. Добро переможе зло! Хай все у Вас буде добре. З повагою!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")