З одного боку
хати горобина,
А з іншого, у
квітнику, бузок.
Цвіте біля
колодязя калина,
Даруючи криниці
холодок.
Гудуть в садочку
бджоли біля вишні.
Від аличі
п’янливі аромати.
Обожнюю я ці
липневі тижні.
І солов'ї співають
серенади.
На гребні хати сокорить
сорока.
Спішить усі
новини розказати.
Ой, розійшлась
поштарка білобока,
Кричить вона,
немов з трибуни, з хати.
Уздовж межі є
аґрус і порічка.
А в тім кутку
кущиться бузина.
Затим город,
левада, стежка, річка…
А там болото,
мабуть низина.
Якщо захочеш
наловити риби,
То на ставок, за
греблю в комиші.
До пастухів
опісля до колиби.
Їм принесімо з
рибою коші.
І проти ночі буде
з риби юшка…
І просто неба сон
на купі сіна.
У темряві темніє
ліса смужка.
Добраніч, моя
рідна Україна!
|