ВІДРОДИМО ДЕНЬ ОБГОРІЛОГО СХОДУ
ВІДРОДИМО ДЕНЬ ОБГОРІЛОГО СХОДУ
Знов сонце встає з обгорілого сходу,
Червона роса після бою вночі.
Клюють, наче коршак, у серце народу
Прислуги терору, бандити, рвачі…
Не спів солов’я в Україну їх кличе,
Не золото нив і небес куполи,
Бо в них все завмерло святе і величне,
Звільнитись від рабства вони не змогли.
Готові на все, йдуть до чорта у пекло
За шурхіт купюр і за брязкіт бабла,
Все інше для них у минулім померкло,
Неначе вовчиця їх в світ привела.
Оті, хто не знає, що є українці,
Хоч слава віками про рід наш пливе,
Порушують стадно, або поодинці
Кордони держави, що вільно живе.
Очима п’ємо обгорілий світанок,
І срібло хреста затискаєм в руці…
Чужинцю, зустрінь тут цей день наостанок,
А далі - додому шукай манівці.
Бо ми – козаки ще від прадіда-діда,
У мирі із Богом, і правда - за нас.
За друга берем свояка і сусіда,
І хліба, й добра є для них про запас.
Та той, хто несе зброю в хату гостинну,
Від неї загине, бо ми – не раби!
Не дасть на ганьбу син свою Україну!
Якби ви раніше це знали. Якби…
Відродимо день обгорілого сходу,
Засяє роса кришталево вночі,
У безвість підуть хто без племені-роду,
Прислуги терору, бандити, рвачі…
25.07. 2014 р.
Додав: Надежда (25.07.2014)
| Автор: © Наталія Погребняк
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 8
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.