ЖИВІ ОБРУСИ
Простяглись неозорі лани, скільки стане руки.
Їх порівнюють з морем: за обсягом чи то до слова.
А мені українські поля – наче ті скатерки,
Що вкривають столи, чи то пак, наші ниви святково.
І на тій скатертині, мов золото, жар колосків:
То – на стіл коровай, паляниця духмяна предивна.
Помилуймось, плекаймо розмаї живих рушників.
Дивоцвітом на чорному тлі їх створила людина.
А вже доля землі обрамля скатерки-рушники
Синім квітом, блакитним, вогненно-червоним і білим.
Сокирками й волошками вишита неба блакить.
А біленькі ромашки ворожать, чого в полі більше.
Чи багряної барви, мов кров, нею збризнутий мак,
Чи блакиті річок і небес, і очей синіх сина?
Підлязурені нею лани. Щедро-щедро всіма,
Хоч бери той обрус і стели у господі-гостині.
Береги різнобарвою – мов обереги хлібів.
Гомінкі колосочки стають на перéшепти-раду.
– Що болить тобі, нивонько? Що – найтривожніший біль?
– Всі такі. Та… стерплю. Тільки все б у Природи – до ладу.
Беріжімо ми землю свою , яка віддає нам усе , Україну я серцем люблю вона в мені як вічність живе ! Гарний віршик ! Мальовничі порівняння прямо , щиро , і мило ! Прямо перед очима народжується наша краса , краса землі , української душі !
СпасиБіг, п. karas! Мені важливий і Ваш коментар! Дякую, що розділяєте мої думки. Мабуть, по-іншому не може й бути, бо кожен українець залюблений у наші лани, у рідну природу, її красу і в ріднокрай. Чесно кажучи, хочеться і критики, маленької. Не задля критики (не вишукувати недоліки), а зауваги, якщо щось кострубато звучить.
Завжди радий з вами спілкуватись , тим більше хоч коротко , ми особисто ми вже знайомі ,і я можу сказати що ви добрий товариш і в житті , і тут на сайті вже віддавна , щиро вдячний за ваші слова , будьте здорові , і читайте як я оздоровлююсь в моїх статтях .Бажаю здоровя !
Ще раз дякую на доброму слові! На сайті я не дуже "товариш", бо якось так виходить, що чАсу бракує завше... Дякую за запросини до Вас! Загляну обов"язково. Здоров"я і Вам щиро зичу!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")