Той хто вдихнув хочай ковточок волі,
Запах морiв ,лісiв ,степiв в роздоллі,
Повітря інше для того- отрута,
Кайдани примусів , нагайка люта!
За подих цей, життя в нього на сплаві,
Без волі -темнота, слова лукаві!
Все рівне смерті, коли рабство душить ,
Базстрашність-все чуже болото сушить!
Піднявся вітер з покликом до волі,
Посходило зерно в кривавім полі,
Підуть дощі і змиють всі ознаки,
Війни безглуздя, східніх гультіпаків!
Розквітне черемшина білим цвітом,
І пахощі полинуть понад світом,
Повітря чисте наберем у груди,
І буде край вільний, щасливі люди!
|