** "Подяка"
Не розгріб Майдан непотріб
І не вбив всіх холуїв
Продаються мужньо в роздріб
Та гуртом до хазяїв
А вони такі пихаті
Перебірливі і злі
Зорі сяють кострубаті
З прапорів чужих у млі
Сяють нам, але не гріють
Мов оманливі вогні
І поради мудрі сіють
Як каміння у багні Там свобода, рівність, братство
Гідність кров’ю присягла…
Два поцуплено півцарства
За візира й короля…
Нам погоничів обрали
Гроші дали на казки
Тільки знову все покрали –
Не заплатані дірки
Діти стали боржниками
Внуки влізуть під ярмо
Віє вітер смітниками
Розтікається зна що Ось свобода, ось і братство
Гідних сотня полягла…
Два поцуплених півцарства
У візира й короля…
Назбираємо у жмені
Гірких сліз і кісточок
Підемо у світ стражденні
Під заможній чобіток
Хтось нас в прийми за кордоном
Таких славних підбере
Чи з полону до полону
Липку лихо обдере? Спить свобода, спить і братство
Правда поруч прилягла –
Два поцуплено півцарства…
Нам лишилась кабала.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1365 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")