наша волі світломрія
Сніжич, Вітрич і Холодич,
Зимнич, Льодич і Морозич,
змилуйся над нами, Грудич,
Січенич і Лютолегінь,
хай принишкне вовчий регіт,
хай пом`якшає Зимівна,
хай гостинець буде рівним,
хай все зробиться чудовим,
приязним і рідночесним,
хай буяють наші весни,
хай барвінки розквітають,
хай фіалки в очі світять,
хай настане красноліття,
красноліття, добродійство,
добродійство, добробуття,
хай осяде каламуття,
жабориння та болоття,
хай заквітне зілля рясно
і засвітить сонце ясно,
й місяць хай стежки нам каже,
хай бур`ян весь згине вражий,
хай Дідух заколядує,
Коляда хай навіщує
сили нам часником й хроном,
хай розтрощить макогоном
все недобре і вороже,
хай зірки нам наворожуть
тільки щастя, миру світу,
хай їх промені тендітні
нам дадуть снаги і міці,
мудрості і розуміння
для усякого уміння.
хай зерном поля защедрять,
медом хай пливе нам мова,
хай горіхами міцніє
наша волі світломрія!
Іван Петришин
|