Я люблю тебе, рідний мій краю, Моя доля, відрада і спів. Синє небо глибоке й безкрає, І роздолля врожайних полів. В голубих і рожевих серпанках Заховалася зелень дібров. Наче мами свята колисанка, Ти у серце моє увійшов. Я люблю тебе, рідний мій краю, Моя радість і смуток, і біль. У розлуках без тебе вмираю І до тебе спішу звідусіль. Поспішаю до отчої хати Всім обставинам наперекір. Щоб найкращу матусю обняти, Не лукавлю, мій краю, повір. Я люблю тебе, рідний мій краю, Моя віра, надія, любов. Помираю в журбі й воскресаю На землі твоїй в радості знов. Я з дитинства не знаю спокою, Але радий всьому, що було. Стільки гроз пронеслось наді мною, - Скільки в небі веселок зійшло!
Ураааааааа! Новий вірш! Я, взагалі, люблю вірші, пісні про рідний край. Ви, Вікторе, показали в своєму вірші якраз те, що я відчуваю до своєї улюбленої Батьківщини, тому, що Вона мені рідна. Хоч народилася і прожила 12 років у Тамбові, я свою УКРАЇНУ, свою рідну Буковину ні на що не проміняю!!! Браво, Вікторе!!!
Ну шо, Вітю, все "стуканиною" займаємося?.. А Ви знаєте, що вислови "врожайні поля" і "зелень дібров" - це шаблони радянської школи? І взагалі, цей вірш створений Вами на основі вульгарно-матеріалістичної наукової парадигми!.. От! Ага, злякалися!!!! Ну, стукайте, стукайте. Дятел Ви наш
Світлано, а якщо поле справді врожайне тоді як його назвати? А коли діброви зелені? Я розумію, на що ви натякаєте, але коли пишеш не про саме поле, чи не про одну діброву, то доводиться узагальнювати, скорочувати текст, щоб і читалося і усвідомлювалося легко. А чого мені вас лякатися? І терміни мені ніякі не страшні, не вони визначають ціну віршів. Дякую.
Наш рідний край , і скільки слів і тільки радістю співай !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")