Що несеш у душі - Мир, любов і вірші, Чи холодну печать Демонічних проклять? Хто ти - Юда, Пилат Чи справжнісінький кат? Приховавши меча, Не рубаєш з плеча, Носиш маску Агнця, Бо не маєш лиця. Ти хохол, а чи жид? Камінь в грудях лежить, Все святе сплюндрував. Не жалівши октав, Солов'ї у гаю Клянуть душу твою, Як їм завтра співать? Наточив ти розп'ять, Мову кинув в багно, Чи ж тобі все одно - Дух Карпат і степів, Солов'їв ніжний спів, Що ти з пам'яті стер? Чи ж не кат ти тепер?! Я тебе не кляну, В очі дай зазирну, Як знесеш цей тягар. Хто ж ти - вождь, яничар? Шапки вчора з голів Підло красти волів, Але мову - не смій!!!
Струнко, покидьку, стій!
|