Нащо? Пора!
Наразі друг мене питає:
- Чому памфлети не складаєш?
То ж вмієш і виходить в точку,
Не раз котив на владу бочку!
Бо ж президент й Верховна Рада
Та й вся теперішня провлада
Дає діяльністю своєю
Матеріалу цілу жменю.
Не тільки на дрібні памфлети -
Писати можна й оперети. -
- Ну що тобі сказати, друже,
Їх написав багато дуже.
Для влади критика така
Немов та крапля з гусака:
Відскакує або стікає -
Черствого серця не торкає.
Всі твердолобі й дубошкірі
Шельмують на людській довірі.
Казали «Кожного почують».
Чого слова такі вартують?
Ці шкідники і лиходії
Згубили наші всі надії
І хочуть ще таке вчинити,
Щоб демократію згубити.
То ж замінили правосуддя
На ошуканство й словоблуддя.
Зло чинять судді не обранні,
Довічні всі й недоторканні.
Як суддів тих відсторонити?
Хіба що віку вкоротити.
Не візьмеш їх якимсь куплетом,
Хіба, що може пістолетом?
Памфлети нащо ті складати,
Коли потрібно вже діяти?
Товкти навіщо воду в ступі?
Пора вже дати їм по дупі! -
12.07.2012р Пилип Тихий
|