Любіть Україну безмежно!
Безмежно любіть Україну,
Як матір кохану, єдину!
Ліси її. ріки й простори,
Карпати і Кримськії гори,
Поля золоті і розлогі,
Круті береги і пологі,
Річок її води прозорі,
Роздолля степів неозорі,
Травиці рівненькі покоси,
Дівчини заквітчані коси,
На щічках засмаглих рум’янець,
І заходу сонця багрянець,
І роси рясні світанкові,
Мережева ці волошкові
Навколо хлібів золотистих,
Зітхання полів колосистих,
І шелест морського прибою,
І небо, що над головою,
То в хмарах, то ясне та чисте,
Та співи пташок голосистих,
Садів білосніжне волосся,
Полів золотисте колосся,
І хмари, і дощик дрібненький!
Любіть Україну, як неньку!
07.09.2012р. Пилип Тихий
|