У 2010році я була обрана депутатом міської ради . Людина я була, тоді, нова у цій сфері, але, ті перші свої відчуття про роботу депутатів запам’ятаю надовго. Більшість депутатів, які були обрані від провладної партіі, самі рішення не приймали, все чекали, яку їм дадуть команду… Деякі, взагалі, не розуміли, для чого вони тут, бо їм було це не цікаво і серця їхні не вболівали за народ, за місто. Збайдужілих особистостей в міській раді вистачає,- їм все рівно… Головне, що партія сказала, те і буде…. Можливо, депутати змінилися і їхні всі дії направлені на позитивні результати. Та , вже нехай люди зроблять оцінку, щодо їхньої активності. Представляю до вашої уваги, шановні читачі, свій вірш, який був написаний під емоціями розпачі і здивування про депутатів міської ради нашого міста.
У міській раді
Депутати прибули,
до міської ради:
керувати без пітьми,
бо є вдосталь влади.
Лідер перший - депутат,
всій громаді служить,
і його тепер мандат-
совість не паплюжить.
Ось роботу розпочнуть,
всі присутні в залі,
мудрі рішення приймУть-
на користь громаді.
В залі всі уже сидять,-
почали роботу,
тільки чути: чи хто "за",
а чи може - "проти"?
Проти , може, хтось і був,
та не зголосився,
виділятись із юрби,
мабуть, засмутився.
Ноша все -таки тяжка,
нашим депутатам:
підіймати всім разом-
неважкі мандати.
А сміливість взагалі,
в залі не гуляє,
страх у кожного засів-
мізки закриває.
Всі сидять, неначе пні,
мовчки і сердито,
кожний у своєму сні-
дуже гордовито.
І якщо отак ми всі,
будем працювати,
то проблеми весь наш край,
завжди буде мати.
( 2011рік) З побажаннями добра і миру, Ірина Пшиченко.
Я не був депутатом , хоч не раз міг стати , я був всього місяць в республіканській партії ( тоді там головував Левко Лукяненко) , і зрозумів - ( це було в далеких 1993-1994 роках , бо я ще рік чи більше ходив кандидатом в члени партії ) - чи не кожна організація ( навіть найкраща , бо я досі ще є членом вільної профспілки вчителів Андрія Соколова , хоча вже пасивним ... ) - це переважно болото під командуванням влади , або прихованої влади , тобто яка тільки хоче стати владою , і там тільки одне розігрується - ГРОШІ , ГРОШІ І ГРОШІ ! Тому те що ви пишете я розумію , бо все пережив , але не розчарувався , бо знаю як створити більш кращу , моральнішу організацію , хоча зараз і взагалі цього не хочуть люди , більшість старається тільки вижити в умовах які нам накидають ...
Дякую за розуміння , пане Артуре. Та рада - це є відображення всього суспільства. Спасибі!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")