НАДІЇ – ВОЛЮ! КАРУ – ВОРОГАМ!
(Присвячується Надії САВЧЕНКО,
справжній українці-патріотці, ув'язненій в імперії зла)
Вродлива й горда, ніжна і смілива.
Твоя, Надіє, гідність – мовби німб!
Ми так, як Ти, чекаємо на диво,
Що вранці скажуть: «Мир! Кінець війні!».
Ще шаленіє, навісніє Путлер,
Бо українська Жанна д’Арк – мов сталь.
Та скоро тій імперії – капутень,
Твій дух свободи вже у ній вита.
Твоя, Надіє, гідність нам – за приклад,
Вона – найкраща зброя для змагань..
Весь нáрід український разом крикне:
«Надії – волю! Кару – ворогам!».
(© Любов Сердунич)
|