В нас критиків хоч відбирай,
Всі мудрі та крикливі,
Вони б зробили в краю рай!
Наввипередки чтиві!
У золоті усі б жили,
Війни б не починали,
А щедрі би такі були,
Що і своє б віддали!
Ану подумаймо хоч раз,
Чи добрий цей розсудок,
Хто плюндрував постійно нас?
Чи свій ,чи той відлюдок.
Чи це не він підняв різню,
Усе пограбувавши,
В народнє віче влив вогню,
Війну цю розпочавши.
Не плюйте у своє гніздо,
Бо ж в ньому вам і жити,
Своє шануйте, хай людство
Назве справжніх бандитів.
Бо ж це не вперше “старший брат”
Прийшов воду мутити,
В нас тиче пальцем, ми в захват,
Взялись себе ж і бити!
Пізнаймо врешті де біда,
Творім свої спіралі,
Не піддаваймось , бо брехня
Вбиває наші далі!
Тоді і воля буде в нас
Зразком усім народам,
Як заповів колись Тарас,
В сім`ї великій- ЗГОДА!
|