Коли сніги перетинають шлях,
коли в майбутнє вбито гострий цвях,
коли невігласи й бандюги навкруги,
коли життя - розборки та торги,
коли керує бидло холуями,
коли святим й героям риють ями,
коли на правді - вивіска "Брехня",
коли в говні національне "Я",
коли все навкруги волає: "Гроші!",
коли спина вже не виносить ноші,
коли нема нічого, крім біди,
а винні в тому знов ЛИШЕ "жиди",
тоді вже час, мабуть, з колін вставати
і тим, хто спить, покою не давати.
І перестати скніти й шепотіть...
Де смолоскипи?! Хай вогонь горить!
Цікаво написано , чому ми пропускаємо слова мимо вух , та і вірші також , і весь час одні питаннячка стоять на виду , а відповіді все одні - настала ера пустослівя , а головне байдужості ... Якщо не підтримаємо в малому то і до великого "не доходять руки " .
Щиро дякую, Іване!Стосовно впливу поезії на суспільство. Не треба обманювати самих себе - впливу нема ніякого! Просто поетам дано від Бога бачити більше і глибше, але все те не має значення для тих, хто їх оточує. Більше того - за пророчі слова можуть і вбити... І легко!
Щиро дякую, пане Іване! Я написав цей вірш майже 16 років назад, а проблема в Україні та сама - ВІДСУТНІСТЬ ПОЛІТИЧНОЇ НАЦІЇ! Хвала Богові, вже є загони Яроша та Білецького, але, на превеликий жаль, на теренах України переважна більшість виборців - НЕ нація, а населення! Коли ж буде нація? Зважаючи на те, що 25 років пішло тільки на те, аби почати несміливі кроки по декомунізації, котру потрібно було робити ще у 1992-му році, то на розбудову ПОЛІТИЧНОЇ української нації може знадобитись ще не одне десятиліття... Демографи кажуть, що Україна має вкрай несприятливий тренд - швидке вимирання населення, тож ця, в принципі, сумна тенденція грає й позитивну роль - покоління совків відходить у вічність доволі швидко, вивільнюючи простір для тих, хто народився вже поза СРСР. Будемо сподіватись на прихід до влади саме цих людей, пане Іване!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")