де світло для життя живе -
там день .
і він у ясності своїй
дарує все .
куди ідеш від нього ти
у ніч ,
де лиш хрести ...
бо мучиники у надіях сплять
й живуть у вічні дні .
не спи , герої ж бо не сплять
вони вперед ідуть
і бачать світ в усій красі
і світлом творять день !
Співає пташка –
Ніхто не бачить ,
Десь серед гілля –
Соловей .
Такі слова він витинає
Немає більше …
Світ таких ніколи не пізнає
І скаже – цей соловей –
Лайдак , бо за душею
Пісню має,
А пісню куплять –
Не продасть ,
Бо він безцінний
Світ весь знає
У нього є
І Божий звук ,
Такий не куплять
Владоможні
На всьому хочуть
Заробить ,
А соловей –
На волю схожий
З вітром гуляє
Посеред рож …
щось схоже на східну поезію. принаймі, мотиви хокку, хайку. У Мацуо Басьо (якщо не помиляюсь)є щось таке про солов"я.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")