Вже у Лісі Чорнім
Та в Яру Холоднім
Запалили люльки
Отамани вольні,
Там зійшлись до купи
Отамани славні,
Всі до бою справні.
Потягнуло димом
Через всю Вкраїну
Та повстанським жаром
Пронеслось в долині.
З Холодного Яру
Гайдамацьким свистом
Розлетілись звістки.
Вже широким шляхом
Під козацьким стягом
Маршем йдуть герої
І повстанським гаслом
Кличуть йти до бою
За народне право
На свою державу.
Позбирались отамани,
Кошові із гармашами
На військову раду,
Як боротись з москалями
І здолати зраду,
Повернути Україні
Рідну землю й небо синє.
Куль і доларів багато
Приготовано завчасно
Українським патріотам.
Треба всім нам об’єднатись,-
Сашка Білий так пророчив,-
Щоб здолати окупантів
І кремлівських слуг - «гарантів».
Друг Лісник дає пораду,
Як здолати кляту зраду,-
Треба йти на них війною,
Влаштувати їм засади
У палацах і покоях,
Щоб розбить їх переляком,
Чи розвішать на гілляках.
Піднялися добробати
Україну рятувавти
Від ординців – московітів
Й доморощених кацапів
Та жидів при владі ситих,
Що готують Україні
Лиш ярмо і домовину.
Там у Лісі Чорнім,
Та в Яру Холоднім
Кличе Сагайдачний
У похід визвольний
Козаків сучасних,
Воїв – добровольців,
Кіберг - оборонців.
Кажуть отамани:
Треба нам гетьмАна
Вірного обрати,
Щоб із москалями
Вів нас воювати,
А держану зраду
Розстрілять відразу.
Покотилось над Яром:
Кривоноса на гетьмАна!
Він успішний полководець
Не відступить і не зрадить
Українського народу!
Будем з ним ми, пане-браття,
Ворогів всіх драть на шмаття!
Шлем листом йому поклони,
Щоб очолив батальйони
Українського козацтва
І повів у бій загони
Як водив нас Сагайдачний
Проти вражого нашестя.
Буде слава й буде честь нам!
Розшумілася діброва…
Матір Божої покрова
Опустилась Чорним Лісом,
Освятилася дорога,
Мотрина гуде дзвіниця,
І вирує скрізь навколо
Знов козацьке Дике Поле.
Там, у Лісі Чорнім
І в Яру Хлоднім
В небі темно-синім
Засвітились зорі
Вільної Вкраїни
На шляху широкім
НОвої Європи.
24.05.16р.
Дякую, Вам пані Таміла, за відгук.Заходьте ще, творчих Вам успіхів та натхнення.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")