Життєва річка - вся із каламуті,
Уявна з синяви височини.
Рядки Стусові - ви такі розкуті
До вас ніяк не досягтись мені..
Та все ж тягнусь, мов зернятко до сонця,
Та все ж течу , мов до ставка струмок.
Рядки Стусові - в дивосвіт віконце,
Від вас найменьша відстань до зірок
І у душі, щось стеблом, проростає,
І у думках, щось листям, шурхотить.
Рядки Стусові - кращих я не знаю...
Нехай довіку в вас життя бринить.
2004
СТУСОВІ СТРАСТІ
Стусові страсті - хижа круговерть,
Із кадебістів, що навколо нього,
З-за них не просочиться аніслова,
З-за них єдиний вихід - тільки в смерть.
Стусові страсті - карцеру куток,
Де день за днем його лунають кроки.
О, Господи, до нього ти жорстокий
За те, що України він пророк?
Стусові страсті - їх не відвернуть,
Як і в Христових, в них одвічна мука.
Ніхто не простягне рятівну руку,
Ніщо не скоротить страдальцю путь.
2004
СТУСОВА БЛАГОДАТЬ
Вкраїно, вір - до тебе Стус твій верне,
Щоб нарід у любові об'єднать.
І з вуст запеклих потече не скверна,
А справжняя Стусова благодать.
Води нап'ється з чистої криниці,
Хлібину навпіл переломить враз,
Щоб відродилась воля горделиця
Такою, як прорік її Тарас.
Враз стане вільно і землі, і сонцю,
Поринуть в безвість хмари лиховин...
Почувши стукіт у нічне віконце,
Вкраїно, знай - до тебе вернув він!
Гарні слова на згадку про велику Людину. Хай пам'ять про нього живе вічно!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")