Коментувати також можна з та

Чт, 25.04.2024, 23:15
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Свій День народження ...
Всего ответов: 464

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Українцям
 

4. Лист незнайомця.

4. Чому Бог створив диявола?

Єзекіїля 28:14 «Ти помазаний Херувим хоронитель, і Я дав тебе на святу гору Божу, ти ходив посеред огнистого каміння. Ти був бездоганний у своїх дорогах від дня твого створення, аж поки не знайшлася на тобі несправедливість». Господь браку не робить, але творіння пускається в помисли, завидує, гордиться своїми дарами, і запаморочується голова від самозвеличення, що саме і сталось із Херувимом надихаючим, тим, що давав натхнення від Господа. Потім, коли йому захотілось зрівнятись з Творцем, він почав підбурювати Анголів проти Господа, як і тепер, бо Господь не відібрав дар мудрості. Бог Господь, що в дар дає, назад не відбирає – так написано.

Ісаї 14:13 «Ти сказав був у серці своєму: «Зійду я на небо, вище від зір Божих поставлю престола свого, і сяду на горі збору богів (яких сам наробить, подивіться скільки їх тепер на землі, і люди, натхненні дияволом, вишукують міфологічних богів, богинь, духів предків… ), на кінцях північних, підіймуся понад гори хмар, уподоблюся Всевишньому!» Багато дано знань сатані, але не все він знає. Він не знав, що Господь знає помисли кожного серця, і його в тому числі. Сатана може лиш намовляти (довбати в одну точку, поки не спокусить. На грецькій мові диявол – д’яболос, той що довбе в одну точку.) на зло, але думок людини не знає. Тому, те, про що думаєш, не говори, бо сатана украде, а як погане, то здійснить. Люди помітили і кажуть, що як тільки скажу, що чогось боюсь, то обов’язково стається. Дух страху – його вірний слуга.

2 Солунян 2:4 «…що противиться і несеться над усе, зване Богом чи святощами, так що в Божому храмі сяде він, як Бог, і за Бога себе видаватиме» (в останні часи).

Сатана – дух. Він входить не лише в людей, а й у тварин. Вперше він увійшов у змія.

«1. Але змій був хитріший над усю польову звірину, яку Господь Бог учинив. І сказав він до жінки: Чи Бог наказав: Не їжте з усякого дерева раю?

2. І відповіла жінка змієві: З плодів дерева раю ми можемо їсти,

3. але з плодів дерева, що в середині раю, Бог сказав: Не їжте із нього, і не доторкайтесь до нього, щоб вам не померти.

4. І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете!

5. Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло.(Заховавшись у змія, сатана спокушував людину, що робить і до сьогоднішнього дня, перекручуючи, тлумачачи слово Боже. Він не втрачає надію, що заволодіє всіма на землі, і поставить Господа перед фактом, що люди вибрали його, і він законний цар землі.)

6. І побачила жінка, що дерево добре на їжу, і принадне для очей, і пожадане дерево, щоб набути знання. І взяла з його плоду, та й з'їла, і разом дала теж чоловікові своєму, і він з'їв. 7. І розкрилися очі в обох них, і пізнали, що нагі вони.

13. Тоді Господь Бог промовив до жінки: Що це ти наробила? А жінка сказала: Змій спокусив мене, і я їла.

14. І до змія сказав Господь Бог: За те, що зробив ти оце, то ти проклятіший над усю худобу, і над усю звірину польову! На своїм череві будеш плазувати, і порох ти їстимеш у всі дні свойого життя. (Ця тяжка кара змієві за те, що він впустив сатану в своє серце і, як маріонетка, творив справу спокуси, щоб заграбастати, украсти Боже твориво, людину і стати богом хоч би на землі.)

15. І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою, між насінням твоїм і насінням її. Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п'яту». (Буття 3:1-15)

Через людей сатана розіп’яв на хресті Господа Ісуса, Сина Божого, про якого прорік йому Господь в Едені і показав своє справжнє лице перед Всесвітом, і сам собі підписав вирок: Озер огняне. Івана 10:10 «А злодій на те й закрадається, щоб красти, вбивати та нищити». Сатана брехун і вбивця ховається в людських душах, бо він дух і князь світу цього поки-що. Єв. Івана 14:30 «Небагато вже Я говоритиму з вами, бо надходить князь світу цього(сатана), а в Мені він нічого не має…». Третина ангелів, що була ним обдурена, скинена разом з сатаною на землю, і стала його жорстокими воїнами, які воюють за людські душі. ЛУКА 10:18 «Він (Ісус) же промовив до них: Я бачив сатану, що з неба спадав, немов блискавка». «Горе землі та морю, до вас бо диявол зійшов, маючи лютість велику, знаючи, що короткий час має! (Об'явлення 12:12)

 

Гріх непослуху Господу Богу, Слову Його, диявол зробив тепер модним. Гороскопи стали головною літературою для багатьох. На кожному каналі телевізора медіуми, слуги диявола, пророкують все, що лише хочеш, виконують всі замовлення на всі смаки і теми, не гребуючи нічим. І являються, нажаль, особистими консультантами в урядових чиновників багатьох держав, нехтуючи Божою осторогою. Левит 20:6 «А душа, що звертається до померлих духів (людей, що померли) та до чарівників, щоб блудити за ними, – то Я зверну Своє лице проти тієї душі, – і винищу того з-посеред народу його!» Тіло померлої людини іде в землю, а Дух Життя повертається до Господа, Який і дав його. Відповідають не померлі, а сатана. Таким чином люди спілкуються з сатаною, попадаючи під смертний гріх. І вірять диявольським вигадкам, ніби померлі на небі бачать нас і чують, оберігають нас, і допомагають нам. Нам би хотілось, щоб так було, бо кожен із нас втратив дорогу людину, тому диявольська брехня подобається і заспокоює душу. Все, що говориться всупереч Слову Божому, то диявольський капкан на людську душу. Через Пророка Ісаю 8:19 Господь сердито запитує «За живих питатися мертвих? До закону й свідоцтва звертайтеся! Як вони не так кажуть, то нема в них правди!» Медіуми, на повному сер’йозі, ‘’передбачають’’і стверджують, що

ніби-то зірки, Боже твориво, розповідають їм, що у такого-то буде любовна перипетія, чи на цьому тижні добре вкласти гроші в якусь справу, а на слідуючий тиждень не буде успіху, або розпочати війну і т. п. Люди ставлять слово диявольських слуг вище слова Божого. Збувається закон віри: буде тобі по вірі твоїй. Диявол приносить в життя людини те, в що вона повірила через гороскопи і медіумів, його слуг. Спочатку людина тішиться, що як сказав медіум, так і збулось, але ця радість дуже коротка і за такі послуги сатани, вони платять дуже дорого: здоров’ям, життям, своїми дорогими, близькими, шлюбом, щастям, а саме найголовніше, життям вічним. Людина це вибирає сама. Господь проти волі людини не чинить нічого, щоб обманом притягувати когось до Себе. Вона сама відступає від Господа і приліплюється до диявола. Там її вся віра, надії, сподівання. Вона вірить усім диявольським байкам і йде за ним, тому має у своєму житті все те, що від диявола, але у всіх цих бідах винує Господа. При такому виборі людина виходить з-під Божого захисту. Повернутись може назад при умові щирого покаяння у всіх гріхах своїх – беззаконні, неправді. Все зло, що твориться в світі, то справа рук диявола.

Отож, Господь диявола не творив, а мудрий Божою мудрістю Херувим позаздрив Творцю, Його славі, і став творцем зла.


Додав: iakhnevich (07.03.2017) | Автор: © Галина Яхневич
 
Розміщено на сторінці: Життя..., Вірші про сім'ю, Щастя - ..., Вірші про Україну, Українцям

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 2137 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
avatar
0
1 Asedo1949 • 23:22, 07.03.2017 [Лінк на твір]
Дякую Вам за Ваш труд. Тут Ви самі собі перечите, що Бог не творив того злополучного Херувима, але Ви не заперечуєте, що все; Небо і землю; все що на землі, під землею, над землею і в небесах було сотворене Богом. Ангели, херувими, серафими - це все військо Бога, яке було Ним створине, отже і той Херувим - один із них. І потім, за простий, несвідомий непослух Бог вигнав людину з Раю, жорстоко наказавши, а Херувим, відкрито воюючи з Богом, безнаказано завойовує землю і розповсюджує своє зло. Хотілося б знати, в чому полягає така невідповідність і де
правда? Цікаво!
avatar
0
2 iakhnevich • 00:04, 08.03.2017 [Лінк на твір]
 Дякую, що ви відвідуєте і читаєте. Може тому, що тексти об'ємні і сприймаються важко. "Ти був бездоганний у своїх дорогах від дня твого створення, аж поки не знайшлася на тобі несправедливість»   Диявол був створений досконалим і наділений великим розумом, щоб надихати, допомагати - давати Божому творінню добрі думки, поради.  Через те, що загордився, що так усе знає, почав мріяти, що може стати рівним Господу, і став дияволом - беззаконником, батьком гріха. Він обманув перших людей і третину анголів, і разом з ними був скинутий з неба на землю. Всі олігархи, бандити, вбивці народились гарнюсінькими розумненькими, а стали кровопивцями, зрадниками. Адам з Євою вибрали пізнати зло. Господь їх не бив і не вбив, а зробив їм одяг і вигнав їх із всього готового туди, де треба хліб свій добувати у поті лиця (трудове виховання).  Диявол уже був у їх серці. Хоч розірвись, а двом хазяям служити не можливо. Людина не терпить зради, а Господь, на думку людини, має зносити всякий глум ізбиткування.

avatar
0
3 Asedo1949 • 00:20, 08.03.2017 [Лінк на твір]
Все дуже добре сприймається, та й для мене це не новина. Думаюча людина не позволить собі так думати, бо знає силу Божу. А, як щодо Херувима і його витівок?...
avatar
0
4 iakhnevich • 22:12, 08.03.2017 [Лінк на твір]
Херувим, це дух високого рангу, який обдарований від Господа дуже великими дарами, здібностями для того, щоб давати добрі думки на добрі діла. Наприклад, хтось напружено думає над вирішенням якоїсь проблеми. Нічого не виходить, і тут, раптом, осінило - прийшла мудра думка, мудре рішення. Господь  поставив його на цю відповідальну роботу: давати добрі поради в думки.  Слово Боже говорить, що він звів третину анголів, завдяки своїй здібності проникати в думки. І загордилось серце його. Якби людина була вдячна Творцю за добро Його і не пішла на умовляння диявола, не зрадили Господа, то нічого, того від чого плаче людина не було б. Люцифер, як автор зла і зло були б знищені назавжди. Людина продалась, а Син Божий викупив людину і заплатив йому своєю кров'ю за всі гріхи людства, забрав владу і роздавив змію голову. Сьома тисяча повинна бути з Господом.  1 І бачив я Ангола, що сходив із неба, що мав ключа від безодні, і кайдани великі в руці своїй.
2 І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв'язав його на тисячу років,
3 та й кинув його до безодні, і замкнув його, і печатку над ним поклав, щоб народи не зводив уже, аж поки не скінчиться тисяча років. А по цьому він розв'язаний буде на короткий час7 Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в'язниці своєї.
8 І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, ?о?а й Ма?о?а, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок.
9 І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх.10 А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені будуть вони день і ніч на вічні віки.


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz