Підбитий танк. І гусениця злізла. Лежать убиті хлопці на броні. Живий один я. Плавиться залізо, Піти від них не світить вже мені. Служили з танком. Ніби побратими. Він загорівся. Гірше все стає. Перед очима пропливає в димі Таке недовге все життя моє. Мені б сховатися в «зелену стрічку». Задушливо стискається кільце. Я згадую про маму і сестричку, Про батьківське улюблене слівце… Розбили нам приціли, перископи. Без них я сліпну в темряві густій. Гранатометники полізли скопом. Вдихаю небезпечності настій. . Мій постріл буде, як салют останній. Побачив сполохи вогню в імлі Я розумів: напевне все ж настане І мій прощальний день на цій землі. Вони мені казали мирно здатися. Мовляв, все рівно звідси не втечеш. Ти ж розумієш: нікуди податися - А здався в полон - в полоні живеш. Я вирішив: здаватися не треба Мій танк і я пішли б на абордаж. Ми разом з ним піднімемось на небо, І буде перший там небесній екіпаж. Я зрозумів: вони мені дісталися. Ось глибоко зітхнув перед кінцем. Випереджаючи, щоб ті не здогадалися, Без зволікання висмикнув кільце…
Чигиринський замок
На Замковій, Богдановій, горі Гуляє вітер, як козак на волі. І бачу я у відблисках зорі Через бійницю мальовниче поле. На поле, на квітучий сад Колись дивились пильно воїни. В бою стояв за брата брат, Відвагою і доблестю озброєні Цей замок якось оточила рать. Облоги зашморг затягнувся туго Могли козаки довго ще стоять. Але з водою виникла напруга. Від спраги гинули старі й малі. «Дай, Боже, дощ!» - молилися до неба. Здавило горло спрагою мені. Хоча тоді я в замку цьому не був. І ось коли здавалось: все пішло, Коли здавалось: не обдуриш долю. Земля своя відкрила джерело, Щоб захистили Батьківщину, волю. Захисникам надала нових сил Холодна і цілюща та водиця. А небо дало їм по парі крил - На землю зверху подивитися. Житті так врятувало джерело. Я знаю – Батьківщина знову зможе. І джерелом, прозорим, ніби скло Своя земля, як завжди, допоможе.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")