На могили свічки їм поставте!
На війну я пішов воювати, Україну я серцем любив… Можу тільки війну винувати, Що я ногу свою загубив. ... Ти візьми мене легко на руки Під березу отам положи, Нехай Бог мене тут полікує Дасть напитись святої води. Я тихенько молитву промовлю. Життя в Господа я попрошу І тим рани свої полікую, Бо я Господа вірно люблю. Боже мій, я прошу небагато, Лиш би жити й любити батьків. Щастя бачити в будні і свято. Довго жити, ну хто б не хотів. Час терпіння пройшов і тривоги Віра в Бога йому помогла Понесли вже додому дороги. Молодого юнця – козака… Там батьки вже стоять на колінах Богу дяку свою віддають, І за свого козацького сина В срібні дзвони церковнії б’ють. Та не довго відпустка тривала… Наш козак рветься знов на війну, Ну то й що, що нога вже кістлява, Покажу їм свою я ціну. На війні воював він героєм. Йшов завжди до своєї мети, Тільки кулі ворожих набоїв Не дали до звитяги дійти. Вмить солдат до долівки схилився, Встиг губами торкнутись землі - Вічна слава Вкраїні! – промовив - І поплив у вечірній імлі. Будь здорова моя вся родино; Матері, сестри, доньки, брати, Ви гуртуйте наш Край воєдино, Щоби Неньку в серцях берегти. Усі хлопці - убиті солдати, Вічним сном у землиці лежать. На війну вони йшли воювати, Україну свою захищать. На могили свічки їм поставте І молитву промовте усі! Про героїв завжди пам’ятайте! Вони всі там такі молоді.
Додав: Asedo1949 (23.03.2018)
| Автор: © Маруся.
Розміщено на сторінці : Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1126 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 7
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.