На роздоріжжі
Ех, скинуть би так років з двадцять
та вийти в поле на зорі.
Зерном добірним ниви колосяться,
за обрій линуть журавлі.
Які пейзажі у нас прекрасні,
хороші люди - трударі.
І разом з тим усі нещасні
зрадливі в нас поводирі.
Пройшли буремні хижі роки,
а скільки лиха принесло.
Хазяїнів громили на всі боки,
колгоспне ладили село.
Людей мільйони катували,
нещасні гинули на Колимі.
За те, що вільно господарювали,
що хліб ростили на землі.
Скільки болю, скільки горя,
море крові, ріки сліз.
Від столиці й аж до моря
на собі народ проніс.
Устаканилось. Нарешті розламали
феодально, капіталістичний лад.
Та вожді знову забажали
повернути усе назад.
Усі заводи приватизували.
розвалилося село.
Що роками будували
пішло за вітром, аж загуло.
Президент наш все мудрує,
щоб іще таке зробить,
який закон усіх влаштує
і веселіше стане жить.
Продано фабрики, заводи,
ніби їх і не було.
І щоб не мучилися люди
давайте й землю продамо.
Розпрощайтеся з тими нещасними паями
і поганяйте хто за кордон, а хто до ями.
Землю скуплять пани видні,
а ми всього лиш біомаса, злидні.
Отак і стоїмо на роздоріжжі
не знаємо куди нам повернуть.
Та спостерігаємо, як пани свої й заїзджі
стараються з народного добра собі гребнуть.
Додав: ПЕРЕМОГА (07.07.2021)
| Автор: © Євген
Розміщено на сторінці : Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1146 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА