Якщо з очей – цибульні сльози І піт стікає зі спини, Говорять ці метаморфози, Що скоро будуть деруни… Листки капусти, мов купюри, І фарш духмяний у руці, Вся насолода – увертюри, В каструлі мліють голубці… В нім тридцять три інгредієнти, В процес натхнення не пущу І перерву я всі дієти Задля червоного борщу… Пшона і сала, сіль у воду, Яєць, цибульки накришу, М’ясцем приправлю насолоду І запрошу до кулешу… У квасі – редька з огірками, Цибулька, зелені потрошку, Не кліпай довго за руками, Бо я черпаю вже окрошку… У варениці всіх начинок Кладу ціленний оберемок, З дитинства – справжній відпочинок, Коли в макітрі – мій вареник… Кавалки тіста та й на парі, Не відтягнути і за вушка, Коли зі шкварочками в парі Смакує, танучи, галушка… Вода і курка, цибулинка, Часник, сіль, морква – молодець, Горошком перець, лавр і слинка Тече, як пахне холодець… Яйце у борошно, олію І цукор, сіль, на молоці, Ще смажу, а душа воліє Вже з тим і з тим спожить млинці… А що найперше в українця, Окрім мушкета і кресала? Вертає сили нам по вінця Часник, цибуля з куснем сала… Ми споконвіку – войовничі, Були у нас чималі чвари, Але мирились здавна в Січі, П’ючи медовії узвари… Невпинно волю здобували, За Неньку бились Україну, Та завжди ворогу давали Відчути смак і запах хріну… Мир не спечуть, не допоможуть, Бо лиш у нас в печі – бійниця, Бо тільки сильні духом можуть Вбивати блюдом «паляниця»…
Дякую за чудову поетичну роботу! Смачного і Вам! :s-6:
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")