Анатолій Бортняк народився 1938 року в селі Олександрівці Тростянецького р-ну на Вінниччині. Закінчив філологічний факультет Одеського університету. Працював журналістом, 13 років очолював Вінницьку письменницьку організацію. Лауреат багатьох літературних премій. БАНДЕРІВСЬКА РЕМІСЦЕНСІЯ Вибачаюсь, а життя - хрінове, Хай би що базіка мені шив. Був би я бандерівцем, панове, - Хоч одну б сволоту задушив. Микола Холодний Це такі паскудні в них манери – В самоїдів різних і заброд, Щоб ім’ям Петлюри чи Бандери Український гудити народ. Отаке у них матюче слово. Не чекаймо ліпшого від змій. Ти в Острі зазнав сичання злого, Ну, а я – у Вінниці своїй. Наша правда – ніби Попелюшка В історичній пам’яті. Отак Чи колись паплюжив би Косцюшка Хоч один, який не є, поляк? Чи на апеннінському базальті Пресвятих зрікаються джерел, - Де ім’я Джузеппе Гарібальді Над віками рине як орел? Але ми ще зовсім не панове. Ще тамбовський вовк – товариш нам. А тому й життя у нас хрінове. Розкошують в ньому тать і хам. Заправляють нами окупанти, Україну топчуть, як траву. Де ж оті «бандери», де ті «банди», Щоб здобути волю наяву? Ми лише, в сум’яттях безборонних Вікову тамуючи печаль, Відчайдушно никаєм по схронах, Тільки не бандерівських, на жаль.
|