"Когда посредственность взбирается на постамент, она от счастья на нём каменеет".
Джидду Кришнамурти
Якщо про чесність зайде мова,
Відразу тут агенти слова:
Данильченки і Сергієнки,
І Василенки, і Петренки...
В змаганні "Хто підсмалить більше"
Вони зажарять ваші вірші
До чорноти неїстівної
Так, що аж візьметься корою
Брехня... Розумний - усміхнеться,
Бо кіпоть відрізнить від перцю,
Дурний - все з,їсть й не скривить рота,
Бо чавкати - його робота...
Коли за правду скажеш слово,
З вас зроблять психа чи дурного,
Й пошлють пани та добрі пані
Мабуть, туди, де лікування
Самі проходили не раз...
Що правда в честолюбний час!
Що правда в час, коли за гріш
Купують місце, де стоїш,
Скупляють славу, як метал,
І лізуть всі на п,єдестал?
І навіть ті, хто не доріс,
Деруть туди ж кирпатий ніс...
І не важливо, скільки мух
Злетілось на сумнівний дух...