Коментувати також можна з та

Пт, 26.04.2024, 08:25
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Поети
 

ЗВЕРНЕННЯ ДО УСІХ НЕБАЙДУЖИХ

                                                                                        ЖИТТЯ ПОЕЗІЇ

     Дуже часто поезія сприймається як опис свого життя , як автобіографічна повість в віршах . Але тут слід задуматися кожному , про те чи ж таке ... сяке ... мяке ...  вже вузька спеціалізація поезії . Дуже часто поет старається присати про те що бачить навколо , а не про себе . Можливо інші поети , чи ті що намагаються оволодіти поезією , намагаються обмежити поезію , поета чи розуміння поезії своїми вузькими рамками , тобто своїм розумінням того хто що і як пише . Я себе взагалі не вважаю не тільки як поет , але просто як людина за КОГОСЬ ! Тобто за особу гідну уваги до себе , тобто як в одному вірші сказано - свідоме "нарцисування" чи любування собою . Можливо я трішки навчився віршувати прозою , шукаючи якісь образи мені відомі і невідомі , відкривати якісь нові шляхи маневрування у пошуку справжньої поезії .

    Я окрім поезії ще люблю шахи , ось що говорять різні люди і чемпіони світу по шахах про шахи - один каже - це мистецтво , в якому поезією є шахові етюди , прозою є - шахові задачі , а красою - це шахові комбінації . Інший каже - що шахи - це гімнастика для розуму , тобто допомагає людям думаючи уникати таких хворіб як склероз і попутніх їм . Інший каже - що це спорт , бо шахи в першу чергу це гра , а ще інші кажуть що шахи це і філософія думки і психологія вивчення людської особистості ...

   Ось в такому руслі я хочу розмислювати , роздумувати і просто вияснити що таке поезія . Чи можна сказати що поезія - це мистецтво . Так ! Бо поезія - це і театр - тобто є поетичні драми , твори які згодом поклали на сцену , тобто з поезії і поетично є оздобнені багато фільмів і інших жанрів і видів мистецтва . Часто на поетичних образах малюють певні картини , полотна . Також буває і поетична проза - це своєрідні верлібри і вільні вірші , і такі твори що знаходяться на межі між поезією і різними художніми творами - повістями , романами , ... Поезія - це також гімнастика розуму - люди вивчають напамять цілі вірші і поеми чи окремі уривки використовують у житті , тобто поезія розвиває розум у напрямку глибшого вивчення епітетів , порівнянь і всіх інших допоміжних видів збагачення людської мови . Часто поезія це і спорт - тобто є різні поетичні вправи і хто їх краще виконає , чи прості конкурси . Поезія це і філософія - тобто глибокі роздуми про життя , про мораль ... ,тобто ще і ще багато можна казати про поезію .

   А в першу чергу поезія - це ОБРАЗНІСТЬ . Тобто є цілі твори які змальовують певних осіб , чи конкретно комусь присвячені , чи , можливо якомусь герою якого хтось десь бачить у житті .

   Кожен з нас в певній мірі розуміється на поезії , але і професіональні критики часто помиляються в оцінці даної творчої особи , тут я саме про поезію кажу , і не оцінюють її широту і майбутність її поезії . Особливо часто згадують таку поетесу , одну з тих якою я захоплююся - це англійська поетеса - ЕМІЛІ ДІКІНСОН . Яку зрозуміли десь аж через сто років , але й досі її вірші , її глибокі образи , її поетична могутність більшості сучасних людей є зовсім незрозуміла . Чи від того вона є поганою поетесою - бо її багато не розуміють ?

   Чи вона писала лише про себе ... Чи вона писала про те що її оточувало . Напевно що так . Колись на цьому сайті вже сперечалися про українську мову і про те чи є слово пожежа і чи є слово пожар ! Багато людей вже також писало інші вирази що вживаються в українській мові ,  з рідних джерел і їх пояснення . Я весь час сміюся , а може і ні , про те як росіяни кажуть - треба розставити всі крапки над і -  хоча в російській мові немає букви і з крапкою , а є просто буква і як наше и ! Тобто є збагачення мови різними іншомовними виразами . Наприклад часто замість українсько мовою писати вода - пишуть аква ! І тут згадаємо іншомовне слово АКВАРІУМ . Тобто таких прикладів переймання чужомовних слів є дуже багато , чи це погано ... Кожен вирішує сам .

   На рахунок образності , тобто про те чи можна писати про інших , тут я згадую критику деяких на сайті критиків пана Спудита , чи як він там себе називає , це зараз не має значення , і його вірша НАРЦИС - тобто , я вважаю що це образ , і не пана автора , а якоїсь людини ( я думаю якщо автор прочитає то відповість більш конкретно на моє запитання ) , а то вже багато хто йому закидає те , що це він пише про себе ! Шановні критики - а звідки ви це взяли що це він пише про себе . Тут мені спадає найперше на думку образ Катерини в поемі Шевченка . Цікаво коли це Шевченко став жінкою , може змінив стать ... Тобто він взяв образ з українського життя - з інших творів , хто хоче про це докладно взнати , є багато дослідження про походження образу Катерини в українській поезії , із яких , можливо , Шевченко черпав думки при створенні своєї геніальної Катерини .

    В поезії образність - це величезна галерея різних героїв - чи Біблійних , як Мойсей Франка , чи міфічних - про Геракла , чи інших , чи казкових чи фантастичних . Як наприклад і в грецьких легендах є легенда про Нарциса , а може автор саме з нього писав свій образ , ви про це не задумувалися ...

  ЛЮДИ ! Творчі поезії чи іншиї творів - схаменіться ! Навіщо вам дивитися хто як підписується , хто який має псевдонім , хто як оформлює свої твори , чи це таке головне . Ми звертаємо увагу досі , як за комуністів , на те хто як красиво говорить , як наші шановні Президенти і їх чиновники , і зовсім не звертаємо увагу на те що вони роблять . Мені шкода що більшість з нас сліпо слідують їхнім прикритим і хитросплетіннями "закомуфльованим" закликам - ви там внизу люди сваріться за кістки , а ми все смачненьке , екологічно чисте мясце будемо за вас їсти , а ви сваріться за кістки . Мені шкода що ми сходимо до дрібничкових сварок , які не змінюють ні державного керівництва , чи покращують життя кожного , а тут сваримося , на поетичному чи на інших сайтах про те що ми мало розуміємо і знаємо , а влаштовуємо між собою сварки . Якщо хтось заслужив на те своїми поганими вчинками , як це вже було не раз і не два  - та це є АДМІН - і він повинен таких людей заблокувати і наказувати - щоб ми жили і не ображали гідність іншого , а це образа - коли ми кажемо про пана Спудита - що він НАРЦИС , бо він таке написав , що скажете критики ! Подумайте про те ! Чи це справді так як ви собі там думаєте . Я не захищають і не сварюсь , але якщо я , видумаю вірш Бог , і там скажу що я Бог - то чи це буде про мене , чи буде прообразом певних керівних осіб ... Наприклад , є багато фактів життя , що такі люди як Юлій Цезар , Наполеон , Сталін чи Гітлер вважали себе Богом на цьому світі , і тому творили такі свої чорні справи ... І таких можна назвати багато . Чи я можу написати від Імені Бога - але думаючи про Гітлера , просто не називаючи його по фамілії ... Цікаво чи ви подумаєте тоді що я - Бог ! Цікаво б було почути вашу думку !!!

   Я прийшов на сайт , щоб окрім поезії просто спілкуватися з людьми , виражати свою думку , але НЕ ОБРАЖАЮЧИ ПРИ ЦЬОМУ НІКОГО , ТАК , ЗАПАМЯТАЙТЕ - НІКОГО . Якщо я когось тепер чи раніше чимось образив - Я ПРОШУ У ВСІХ ПРОЩЕННЯ , бо це через може нерозуміння інших , чи через незнання того хто в цей час про що писав , а я просто - не зрозумів , чи просто не захотів розуміти . Скажіть мені будь ласка - кого я образив , я буду його стократно перепрошувати його ще і ще раз  . Я прийшов тут шукати друзів , шукати не ворогів , лише викривати їх , і тих хто не ШАНУЄ ДУМКИ ІНШОГО , ЧИ НЕ ХОЧЕ ЙОГО ВИСЛУХАТИ І ПРАВИЛЬНО ЗРОЗУМІТИ !

   ДРУЗІ , ДАВАЙТЕ ЖИТИ ДРУЖНО , так казав один мультяшний герой  .

  МИР ВАМ - ... хто так каже ви знаєте , а я кажу - МИР І СПОКІЙ НАМ , і ганьба усім ворогам яких треба нещадно викривати і саме їх шукати , але я думаю таких тут не має , нехай кожен висловить свою ГРОМАДЯНСЬКУ І ГРОМАДСЬКУ позицію . ДАЙ БОЖЕ НАМ ВСІМ РОЗУМІННЯ І ПОРОЗУМІННЯ .

ВАШ ІВАН УКРАЇНЕЦЬ .02.11.2017 21:03:51

ps - Може комусь також не подобається мій псевдонім , прошу сказати ... Хоч буду знати кому я несподобався , а може вам не подобається що я під віршами пишу дату написання творів чи щось інше в когось іншого ... А може яким шрифтом пишу ... Це питання на засипку ...

З повагою до всіх ! 02.11.2017 21:05:50


Додав: karas (02.11.2017) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Поети

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1746 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 ullad1 • 10:47, 03.11.2017 [Лінк на твір]
respect
avatar
0
2 karas • 20:49, 19.11.2017 [Лінк на твір]
Шкода що не чують поклик душі ... Мабуть хто має вуха той не слухає ...


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz