Поворожи мені, Поете, На те, що там, за рубежем - Чи янгол в небі вбереже, Чи накладе на щастя вето?
Поворожи мені на сни - Які з них стануть мені віщі? Як можеш - вижени зловіщі, Впусти у серце дух весни!
Поворожи на сяйві зір - Яка зоря моя щаслива? Кинь карти так, аби до дива Торкнулась, злу наперекір.
Поворожи й приворожи Того' до мене, хто крізь терня Прийде й любові вкине зерна У моє серце... Ворожи!
|