Нажаль, п. Любове, таких поетів багато. Вони думають ,що суржик, то "вау, як класно". Та шана мова без паразитів прекрасна. Пора мінятися, любити власну мову.
Дуже спірне питання Ви зачепили , пані Любове. Бо стільки людей розмовляють суржиком (так уже склалося в Україні) і при тому є патріотами. Чистота мови ще не завжди означає чистоту помислів. А відносно поетів, то є одна лише відмінність - оскільки він несе слово, то мусить, звісно, досконало знати українську мову. Інакше він, може, й поет, але не витончений. А відносно патріотизму я б не судив так строго по сказаному слову без контексту. Судити варто по думці, тобто по слову в контексті.
Хіба тут справа в суржику? Мова йде про поета, який не розрізняє рід слова "собачка", не відає, що є український вигук "овва!", не пишається українськими словами і не поширює їх. Одна річ - пересічна людина, і зовсім інша - поети, яких вважають передовою частиною нації, людства! Саме отой контекст на кожній зі 180 сторінок його збірки (!) і дав мені підстави обуритися з приводу такого мовлення. Та й якбИ ж це був молодий чоловік чи поет-початківець, а то ж - член НСПУ!
Підтримую пана Михайла. Грамотність і патріотизм - різні поняття. Краще ототожнювати грамотність з повагою до себе, оточуючих... Спілкувався не раз із тими, хто і писати майже не вміє, але ж як мудро розказує про любов до рідного краю, до України...
Мова - це дуже щемне і болюче питання , в мене є окрема думка , згодом викладу докладніше . Але поки що в даний час рухати мову- це робити роздори , мова це чистість душі , мову треба виховувати , а як міг виховувати лідер ( чи попередні лідери ) коли в них не було в душі деколи патріотизму . Але добре що піднімаються такі питання , щоб думали - чого російсько мовні люди сходу дістають від таких же мовних від Росії ... Тут питання надто глибокі . Але виховувати мову -- треба !
Дякую Вам! Згідна, дуже болюче питання. Тому й порушую. І вважаю, що не можна чекати слушного часу, бо ми вже дочекалися, дотолеранились, домовчалися... Не зрозуміло тільки, як це: "рухати мову"...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")