пу сво`му. пу лимкі`вски
пу сво`му.
пу лимкі`вски,
украї`нски,
пу англійски
чи пу польски-
ни - по чески,
ни-пу мунгольски.
як то класти?
впівпере`к,
абу- пуздовж.
як рубити-
запуря`д,
і пума`ло,
і ни скоро-
так, як ся кулиши мо`ри.
чи студе`но,
чи гурʼячо,
йдемо пішки,
всі ми вкучці
на база`р,
аш - ду Жешо`ва
і виде`м субі
рузмову.
абу, навіть-
ду Люблі`на:
дай вула`м
трохи сіна!
кілько? кі`льо?
то - за барз.
дзіся, видно
в небі Марс.
яко`м міром?
в які ступе`не?
та таком,
шу бу`ла в мени.
дайти до`ста,
гі`дні, біʼльши.
нє, нє- м`еньши,
вдво`ї ти`лько.
то- зама`ло
того са`ла.
дайти так,
шуб вистарчало.
де і зві`тки?
в ко`тру стра`ну?
там, де є хижа Ївана.
ту чи там?
звітти чи звіттам?
чи - спиреду,
а чи- зза`ду?
дайти ми якусь
пураду.
чи спире`ду
чи зі заду?
а, де йти?
вліво чи вправо?
чи то- по`лим,
чи- дуро`гом?
чи- дугури`?
чи- дудо`лу?
йдіт, де хочити-
лиш- з Богом!
туда, всюди і нігде`.
вирхо`м чи дули`ном?
йдіт там, де малини.
а, кули`?
з якого часу?
та, типер.
типер чи- зарас.
можи, потім?
нє, ліпши- нині,
бу вже завтра,
будут свині.
спузара`на?
пупулу`дни?
шось ми
стало ту зану`дні.
можи- вечуром?
внучи?
нє, та ліпши,
шуби- зді`дня,
бу пугода-
так,як літня.
ну,ту- все?
нє, ніколи.
можи, ліпши би
пізьніши?
нє, пізьніши-
то запізно.
а, чо-с зpубив так?
згуря`ча.
нихутя`чи,
ну, і- зду`рна.
чи- то зглу`па,
чи- зусьлі`па,
тво`я довбня,
як та ріпа.
по`што? чо?
в якій ці`ли?
та- наду`рно
і - бизду`мно.
шо? - наро`ком?
шо?- нихті`в?
шо би ти вже
таке зьів?!
ни кажіт то
мині на`нич.
був-іc глупий,
як братанич.
Їван Питришин
Додав: ivanpetryshyn (11.10.2024)
| Автор: © Їван Питришин
Розміщено на сторінці : Вірші про мову
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 173 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА