Подарунок доліМово українська, рідна! Ти об’єднуєш минуле і сучасне, Ти в старих монетах мідних, В наших гривнях, у словах прекрасних. Твої очі там, де є природа, Борониш степи і полонини Там, де вітер і гірські породи, Де холодні й теплі ясні днини. Ти даруєш людям подих віри І приводиш в дім гостей чарівних. Гості ці – надія, сміх без міри, Радість і думки відмінні. Мово українська, рідна! Ти народжуєш добро в житті людини. Ні кінця, ні краю вже не видно Справам тим, що ти зробити встигла. Ти піднімеш хворого із ліжка, Приголубиш, вилікуєш словом. Ніби фокус, молодіжна «фішка» - Сильним стане навіть зовсім кволий. Мово, ти даруєш людям долю. Поведеш рукою – всі з тобою. Весь народ за кроком крок на волю - За тобою ми, як за спиною! Надаєш ти сили і завзяття Тим, кому це так важливо. Твоє слово – міліонів варте, Бо з тобою горе – неможливе. Тож давайте мову зберігати, Крізь життя нести,як хрест на шиї, Розмовляючи її не ображати, Нецензурщину відкиньмо на помиї!
Не те щоб відсутня, але дуже багато води. Наприклад виникає питання якщо мова може так багато, то чаму ми так погано живем? Або"Бо з тобою горе-неможливе." А я кажу: Чому, то ти, Україно, така не весела? Чого, такі сумні люди, у містах і селах? Чому, твої чорноземи, вкрились бур’янами? Чому, лихі невігласи, роблять лихо, з нами? Чи мало тя, сердешную, різали, вбивали? Пам’ятаєш, лебідонько, що було із нами? Щоб , тепера, не писали, щоб не говорили, Вони ж тебе, сіромаху, голодом морили.
Дашенька, яка ж ти МОЛОДЕЦЬ, що так стоїш за мову. Я бажаю тобі успіху у такій благородній справі. Старайся, відточуй своє майстерство слова і хай не зупиняє тебе ніяка критика. Наснаги!
А мені сподобалося,незважаючи на недоліки. Міліон - мільйон. Пораджу користуватися словниками: http://slovopedia.org.ua/ http://lcorp.ulif.org.ua/dictua/ Ваші вірші нагадали мені мої власні в такому віці. Головне,що іскорка є,а з часом все прийде.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")