Перехрестіть мене, матусю рідна,
В далеку путь благословіть мене,
Життя важке,гірке та бідне,
В світи далекі від сім”ї жене.
Лишаю ,мамо вас,але не знаю,
Коли додому вернуся сама,
Не довго бути там я постараюсь.
Я передам вам грошей на дровА.
На стрісі покриття би нам змінити,
Щоб дощ до хати нам не затікав,
Паркан ще треба буде залатати,
Бо вітер, ще вторік його зламав.
Тай дітям до зими чобіт по парі,
Якусь одежу, бо ж до школи йдуть.
За газ та світло ми заборгували,
Вже скоро відключати нам будуть.
Я вам дзвонити буду,часто-часто,
А ви дітей матусю бережіть,
Ви вже не молода, я вірю,важко.
А що ж мені робить тепер,скажіть?
Від чоловіка допомоги мало,
Тай сам він б”ється,мов та риба в лід,
То тут,то там,а тої плати, мамо.
Не вистачає й тижня нам прожить.
Я завтра зранку буду від”їзджати,
Сумки готові. Сльози на очах,
Я ж це до вас забігла попрощатись,
Благословіть мене в далекий шлях.
|