Пам’яті американської співачки українського походження Квітки Цісик
Небесами пісня лине Із далекої країни… Про Дунай, високі гори, Рідні батьківські простори, Що, мов хлопець ясноокий Український степ широкий, І пахучі полонини У яскраві літні днини… А вляглася ніч на плечі, Засипати час малечі, І летять, летять співанки Ніжні, добрі колисанки. То ж якщо вас чисті звуки Підійняли, мов на руки, Ридма душенька заплаче, Серце спиниться, неначе Затріпоче, як лелітка, Знайте – це співає Квітка.
шкода... у минулому році писала статтю на день народження,редактор сердився, доводячи, що вона не київська і не всеукраїнська,хоч і відкрив для себе цікаву співачку з непростою долею... треба вмерти і ще раз відродитися....
Це був великий талант, який залишив глибокий слід в нашій культурі. Ця неперевершена співачка познайомила американського слухача з українською піснею, чим ще раз довела, що українська нація - найспівучіша. Світла їй пам'ять...Шкода, що її життя так рано обірвалося, вона могла ще дуже багато встигнути, якби не підступна хвороба...Дякую Вам за цей світлий вірш!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")