Дзеленчить, наче дама скляна,
У моєму буфеті
Лиш прокинусь,
Вже чую -
Вона дзеленчить,
І складаються крила
На самому злеті,
Все, що виносив в серці,
Із нею мовчить.
Як же так?
Я її покахав!..
Мов останню надію,
В своїм серці тримав,
А тепер всі чужі
В неї риси знайомі,
Та слабкий, що я вдію?
Лиш тікаю від неї,
Мов правда від лжи.
Але ж правда? Крихка.
А ось лжа - вся з граніту.
Том і легко зі мною
Поводитись їй.
Зголоднілий стаю,
Наче хряк до корита,
Їм, а з кволого серця,
Кохання, мов гній,
Витікає. Коли ж
Я відійду від неї,
І нарешті відчую
Принади життя,
А вона, розчинившись
В пекучій пустелі,
Поступово відійде
Навік в забуття.
Та це потім, колись
А ось зараз зі мною,
Дзеленчить у буфеті,
Мов дама скляна,
Я давно вже не знаю,
Хто живе за стіною.
А по цей бік стіни
Тільки дума сумна.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")