* * * Ангеле мій втомлений, спочинь. Я сама вже якось, сама. В рідне небо ген за хмари полинь,– Насувається холодна зима. Захурделиться навкруг білий світ, І боюсь, забракне у тебе сил, Зароситься на чолі сріблом піт – Не звести засніжених мокрих крил. Я ввійду в морозяну світлу ніч, Заметілі застилатимуть мені шлях, Одежину рватиме з худих пліч... Я не вітром гнана – я на вітрах. До весни долину я – так і знай! – Розіллється золотом неба вись, Розбентежить душу квіту розмай, Ось тоді, Хранителю, знов явись.
|