Як смачно пахнуть пиріжки
В духовці маминій відтоді,
Як запах їх звіддалеки
Мене в чужім краю знаходить.
Десь там на деці у цю мить
Рум’яні, пишні, духовиті –
В мені збудили ненасить
Вони та силу апетиту.
Чому в дружини не такі
Принадні завжди смаку, зору?
То підгорілі, то глевкі,
Прісні якісь і товстокорі…
А ті червоні, наче жар,
Коли гарячі, чи холодні, -
Уміння маминого дар
Покуштував би я сьогодні.
30.10.11
|