Здрастуй березо-сестричко,
Прийшла я попити твоєї «водички».
Пригостиш мене, поговоримо,
Про те, про се потараторимо.
Розкажи мені щось цікавеньке,
Може є у тебе щось новеньке.
Й розказала мені вона про одну пригоду,
Що прогнозував заєць погоду.
Напрогнозував і сніг і буревій,
Й намалював все це на дошці новій,
Звірі збіглися та й давай дивуватись,
Як же це так, зайцю – на погоді знатись.
А заєць з гонором у голосі промовляє,
«Це спадок – мовляв – в голову впадає,
Адже дядько мій був синоптик відомий,
Він вам, мабуть, добре знайомий.
Ви почекайте до завтра – переконаєтесь самі»
І навіть поставив автограф сойці-дамі.
Розходитись всі стали,
Та тільки про те й розмовляли,
Як про заячий прогноз, дехто сміявся,
А дехто від нетерпіння картався.
Ну ось, і настав той вирішальний момент,
Питали у зайця щось, а він – «Ноу комент».
Чекали годину, чекали і дві, а снігу нема і нема,
«Чекайте, чекайте ще трохи й почнеться зима»-
Закричав раптом бурсучок,
Ну, а далі мовчок.
Прочекали ще трохи, та й розходитися
стали,
І більше зайцю ніколи не довіряли.
Прослухавши це я спитала
Чи, бувало береза не набрехала.
А вона засміялась й мовчить,
Чутно тільки як сік біжить.
|