ГЛІБЧИК, ХЛІБЧИК, ЧАСНИЧОК, ЧОБІТОК І КАБЛУЧОК
Гірко плакав Часничок: "Відірвався каблучок З чобітка мого одного, Зовсім-зовсім ще нового!" Де подівся? Де подівся? На городі загубився! Через трави, через роси Часничок прошкує босий. Через кладочку, калюжі... Часничком запахло дуже! "Гей! - кричать йому сунички,- На! Взувайся в черевички!" Часничок утішивсь трішки, В черевички пхає ніжки... Не скінчилися жалі - Черевички замалі. Часничок маленький, босий На увесь город голосить... "Часничок, не плач, хороший! Ми удвох заробим грошей. Подамося на роботу І в неділю, і в суботу, Та зуміємо-таки Полагодить чобітки!" - Часничка втішає Глібчик. Часничок стрибнув на хлібчик І, щасливий, за хвилинку Раз!Два!Три! - й натер шкоринку.
Із сальцем та молочком Смачний хліб із часничком!
|