Я знав цього кота дуже давно. Це був сірий пухнастий кіт з зеленими очима і звали його Сімон. Його називали вченим котом. Він полюбляв гуляти по Знатному двору і розповідати різні історії про своє життя і паралельно робив висновки, але ніхто йому не вірив бо ці історії були схожі на казки. Одного разу він мені почав говорити, що не може більше так жити. Він жалувався на те, що більше ніхто його не слухає. —Я хочу розуміти життєві обставини і виносити з них якусь істину. Розумію, що тільки у спорі народжується істина. Ти не повинен вірити усьому, що я тобі розповідаю. Кожна людина має право вірити чи не вірити. —сказав Сімон. —Ти добре вмієш доносити до людей істину, але вона нікому не потрібна. —Мені боляче це слухати. Аля я розповім тобі одну історію. Одного разу я гуляв по сусідньому двору і зустрів Собаку, яка не вміла слухати інших тварин. Вона почала бігати за мною, щоб укусити. Бігала вона за мною декілька хвилин і потім зупинилася і почала просто лаяти, бо нічого більше не могла зробити. Я же почав усміхатися і звати його до себе. Собака не розуміла для чого я це роблю. Потім вона почала ричати і грізно показувати оскал. А я все вілляв хвостом і показував, що не боюсь його. Собака зрозуміла, що нічого не може зі мною зробити і пішла на інший двір. Так я став королем двору. Собака думала, що вона зможе мене вигнати з двору силою і спритністю, але не знала, що є спритніші. Я не дрався с нею вийшов переможцем с ситуації. Так і у житі. Не обув’я зково мати силу. —Ти правильно говориш. Думаю, що у кожного в житті були такі історії, але не кожний їх пом’ятає. Після цього розговору я більше не бачив вченого кота. Мені розповідали, що він став писати мемуари. І коли я проходжу мимо Знатного двору, то у мене в пам’яті спливає наша остання бесіда.
Так , треба вчитись , а аналізувати нема кому . Цікаво послухати б аналіз , і можливо я сам до цього колись дійду щоб зрозуміти побудову цікавості таких творів
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")